Till minne av Stefan Olsson

Stefan Olsson från Göteborg var en av vårt nätverks allra första medlemmar. Han var faktiskt en av de mest avgörande personerna för att nätverket startade. Med sin stora iver att någonting måste göras åt utvecklingen inom kristenheten, inte minst inom det baptistsamfund han tillhörde de sista åren, tryckte han på för att någonting nytt måste startas. Det blev ofta långa samtal om evangeliets äkta budskap inom olika aktuella debattområden och Stefan led mycket över uttalanden och förhållningssätt som på olika sätt framfördes av företrädare för historiskt evangeliska kyrkor och samfund i vårt land. Ända in i den sista tiden var Stefan produktiv i tankar och idéer och gav uppmuntran, råd och synpunkter på nätverksarbetet. Vi kommer inte att glömma hans fasthet i tro och övertygelse om Guds kraft och möjligheter.

Ur parentationen i Göteborgs Baptistförsamling som pastor Roland Hellsten höll citerar vi följande rader:

”Sent på torsdagskvällen den 27 maj fick Stefan Olsson i en ålder av bara 62 år bryta upp från sin cancersjuka kropp och gå för att vara hos Herren.

För 40 år sedan, när Stefan var 22 år gammal kände sig en kväll särskilt sökt av Gud. Han for ner på stan i tanke att hitta någon öppen kyrka, men mötte i stället ett par gatuevangeliserande tjejer som berättade för honom om frälsningens väg. Sedan den kvällen har Jesus Kristus varit hans stora passion i livet.

Några år senare mötte han Birgitta, som bar på en missionärskallelse, som även Stefan kom att dela. De förenades i äktenskap och kom så småningom till väckelsens Burundi, där Stefan gjorde ett banbrytande arbete med ett tryckeri uppe i Kiremba, som kunde förse missionsarbetet med litteratur för både kyrkor och skolor utöver hela landet. Afrika bet sig fast i Stefans hjärta och efter en kortare hemmaperiod for de till Tchad för att arbeta med ett byutvecklingsprojekt. Väl hemma igen fick Stefan sin cancerdiagnos för 10 år sedan, men han har oförtrutet och nitiskt fortsatt att arbeta för missionens sak, för människors frälsning och förbättrade levnadsvillkor.

Vi tycker att han alltför tidigt fick göra uppbrott. Stefan älskade livet och tyckte han hade så mycket mer att uträtta. Men han fruktade inte döden, utan vilade tryggt i dens händer som har all makt i himmel och på jord och som försäkrade den sörjande Maria en gång, att ”den som tror på mig skall leva om han än dör”.” 

För familjen, församlingen, vårt nätverk och många andra är Stefan Olssons bortgång en stor förlust.
För honom själv måste det vara en stor befrielse och jublande glädje.
Man kan också se det som en befordran efter trogen och väl utförd tjänst.
Vi andra får kämpa på i jämmerdalen ett tag till, men vi kommer så småningom efter, var så säkra.
Nätverket för Klassisk Baptism och Kristen tro tackar för det ljusa minnet av en trogen medkämpe i Kristus.

Thomas Forslin

Det här inlägget postades i Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *