Att förstå det som sägs och påstås som sanning och att välja sanningen framför lögnen

Hur kan man förstå det som nu händer med hat och hot mot människor med judisk tro eller etnicitet?

Det som är det givna svaret i den mediala och politiska diskursen är att det handlar om den ”sionistiska” statens Israels ockupation av palestinsk mark och “sionisternas” angrepp på palestinska barn som mördas i Gaza. Dagligen fylld informations sfären med dessa påståenden liksom terrororganisationens sk hälsomyndighets rapporterade dödssiffror,

Mängden information är stor och påståenden verkar sällan ifrågasättas eller prövas av de som för dem in i ditt vardagsrum.

Genom denna genomgående brett tillämpade informationsteknik skapas såväl politik som sociala värderingar och konstruerad kunskaps spridning.

Jag var i Polen och Krakow förra veckan. Ett besök i Auswitchz var en del av besöket. Det finns svenskar som inte tror förintelsen ägt rum. Några timmar bland resterna från antisemitismens credo borde inte ge utrymme för någon tvekan. Förnekelse av detta är lika uppenbar lögn som att påstå att Vänern inte finns. En lögn som är värre men lika lätt att avslöja som att besöka Sikhall.

För mig kom en ny erfarenhet in i medvetandet. Denna djävulska dödsmaskin i Polen betjänades av inte bara män med bruna stövlar och piskor. Nej runt lägren skapades över 10 000 arbetstillfällen som var delaktiga i eller beroende av förintelsen. 10 000 vittnen som hade kunskap om vad som pågick om än inte alla detaljer för envar av dessa. 10 000 anställda hade dessutom familjer, barn, vänner och anhöriga som levde i kunskapen och beroendet.

Hur kunde det ske? Hur kunde också ganska upplysta svenskar vila lugnt i propagandans lögnaktiga dunkudde?

Svaren i historie boken är många.

Jag tror på samtliga vetenskapliga, men det finns också en huvudanledning bakom: Djävulen.

Denne maktspelare beskrivs ju som likvärdig med begreppet ondska. Det är sant. Men djävulen är dock en aktiv aktör som leder processer, agerande och värdeskapande hela vägen framtill dödsriket. En ondskans person som med förrädiska grepp greppar människors själar, tankar, föreställningar och kunskaper. Som ljuger och förblindar utifrån varje situation.

De polska och tyska aktörerna var vanliga människor. Föräldrar ,ja småbarnsföräldrar och morföräldrar. De deltog  i Förintelsen och belönades av den. De föddes inte med läderstövlar nazihjälm och hakkors. De var som du och jag. Vanliga.

Antisemitism är ett utslag av djävulen själv Bibeln beskriver många händelser på gamla testamentets tid, där den onde utövade sin makt mot judar. Det var ingen nyhet 1939.

Det är ingen nyhet i Malmö i år heller.  Inte  Arboga eller Rotebro eller vilket svenskt samhälle som helst. Denna ondskans denna djävulens proklamation av makt visas i  hatet i inspiration av ondskan, ofta framburet i union med islamism eller tilltro till Koranen och den sk profeten. Tillsammans skapas denna djävulens giftiga drog som sprids vida i våra samhällen. På liknande sätt som vanliga människor gick in i förintelsens maktsfär hörs giftbägarens marionetter på våra gator och i din egen TV. Dagligen.

Spåren av Djävulens strategi i vårt land och angreppen på människor här är extremt tydliga och inte alls svårtolkade.

Här är ett:

Svenskar som bor tex i Malmö och har en judisk tro eller etnicitet kan ju ha rötter i Sverige i många generationer och har i hela livet bara varit svenskar som röstat i svenska val och lever i svensk kultur. De utsätts för hot hat nedsättande beteende och skadegörelse.

Av grupper som hämtar kraft energi och kunskaper av terrorister, massmördare och sk palestinska aktivister, samt muslimska predikanter och förkunnare angrips dessa svenskar. Vad har de gjort? Inget ! De är bara judar eller har en judisk tro.

Vilket samband finns mellan en svensk medborgare som röstat på moderater, liberaler eller social demokrater och Israels parlament, regering och politik?

Svaret är inget?

Det som nu händer i USA, i Israel, Sverige, UK, Frankrike,Tyskland ja över stora delar av världen är att människor som inte har med Israels regering att göra beläggs med hat och skuld och kanske hotas till livet.

En känd svensk artist som inte ville ställa upp på antisemitisk propaganda utsattes för hot inte bara mot sig själv utan mot familjens barn.

Djävulen bygger en bro mellan lögn och verklighet så att du bekvämt kan färdas in i samma lögn som de 10 000 personer som med egen nytta betjänade förintelsen.

Att anklaga människor för något de inte gjort, inte är delaktiga i, eller inte tyckt eller sagt kallas ”Falsk Tillvitelse”.

Det är ett brott. Enligt svensk lag som gäller här. Kanske muslimsk sharia lag säger annat men den lagen gäller inte här och berör inte oss. När svenska medborgare hotas för att de vill respektera och försvarar människor med judisk tro bryter de hotande även med påståenden utan fysiskt vålds hot mot lagen om falsk tillvitelse.

Vår överbelastade polis skulle behöva kraft och förmåga att lagföra dem.

De som skriker ”Free Palestine från havet till floden” skriker ut exakt samma budskap som Goebbles och Rudolf Höss proklamerade. Ropen i sig är att betrakta som antisemitism. Trots att de inte framförs av skinnskallar med “lederhosen” och kängor.

De Hamas inspirerade belägger en folkgrupp med skuld eller värderingar. Indikationen är rasism, antisemitism men med starka inslag av djävulsk inspiration.

Må Abrahams,Isaks, Jakobs/Israels Gud och Jesu Fader beskydda och befria de som nu möter ondskans anfallskrig på alla fronter.

Den väg är bred och enkelriktad som leder till djävulens list Vänd om nu!

Det här inlägget postades i Debatt, Okategoriserade, Världens religioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *