Partipolitikernas anpassning till det politiskt korrekta

Bokbål – Wikipedia

Nazi bokbål av litteratur ej politisk godkänd

Utländsk medborgare på svensk mark som medvetet skadar sensk säkerhet och retar vissa muslimska troende. Upprorsmakare helt enkelt gynnande i Putins tjänst

       

Bokbål

För många är nog ordet bokbål förknippat med nazism, judehat och Tyskland före 1945. På order av nazismen eldades böcker upp så all olämplig litteratur försvann. Enbart arisk och godkänd litteratur fick läsas av folket. Bokbål blev en symbol för övergrepp på människans frihet.

Men i många länder har sedan dess böcker med av regimen underkänt innehåll förbjudits. I Sovjet och många kommunstländer äge detta rum även om vi inte sett bilder på kommunister sm eldade upp biblar. Det vi vet var att det fanns ett system av smuggling av biblar till östblocket.

Det vi idag vet är att tex biblar är förbjudna att inneha i många länder idag. Det gäller Kina som dock lär godkänna en modifierad variant av den precis på samma sätt som nazisterna redigerade bort det judiska från Bibeln vilket torde ha varit ganska svårt eftersom hela bibeln är framtagen och producerad i en judisk kontext.

Idag vet vi från tex Open Doors arbeten och analyser att kristna är världens mest förföljda religiösa grupp och vi vet dessutom att såväl kyrkor som kristna böcker och biblar är förbjudna i många många muslimska länder.

Intressant eller säg beklämmande är att den person som senast blev känd koranbrännare är inte svensk utan Iransk medborgare. Hans hemland som är en av de som mest bullrigt anklagar Sverige, är en av de länder som har minst religionsfrihet och där kristna är synnerligen förföljda. Det borde ha intresserat svenska journalister. Tala om att kasta sten i glashus. Istället kastar koranens anhängare sten på svensk räddningstjänst och polis.

Bokbål är som verksamhet belastat med stark negativism och uppfattas som extremt provocerande. Det är svårt att förstå vad brännaren vill uppnå mer än problem för Sverige och upprördhet bland 100 tals miljoner människor.

Att ta emot en inbjudan att följa Jesus och får frälsningens gåva och del av den helige Ande kan enligt koranen rendera dödsstraff för den som är uppväxt i muslimsk kontext.

Det vore intressant att prova ett annat alternativ; Läs upp texter ur Koranen och elda den inte. Läs upp texter som handlar om hur denna bok uppmanar sina troende till att döda muslimer som tex mött Jesus till frälsning och fått del av den helige Anden som gåva. Det är i icke muslimsk kontext extremt upprörande och därtill avslöjande avseende syn på religionsfrihet och människosyn,

 

Svensk politiskt hantverk

I stora delar av den musimska världen protesteras våldsamt mot Sverige. Bland  miljoner svenskar inkl många muslimer finns en “besökare” i landet som inte vare sig är medborgare eller med permanent uppehållstillstånd som eldar koranboken. För detta drabbas HELA Sverige av hat och starka hot om att utsätta landet för våldsdåd. Dessutom stoppas landets NATO process så att hela NATO drabbas om än inte jättemycket men i alla fall för att öka tryggehetn för de länder som ligger närmast Ryssland.

Enstaka personer som eldar en bok ger nu konsekvenser för hela Sverige och andra länder. Är detta verkligen logiskt vettigt? Nej inte alls. Ingen kan påstå att det finns logik i att en icke svensk bär sig dumt åt så att hela landet drabbas.

Logiken i detta eller säg begripligheten kan endast finnas i en andlig analys. Jonatahn Cahn har i sin senaste bok om “Mörkrets makter” lyft fram det som sen urminnes tider är väl känt. För oss som tror på Jesus och hans Far samt den Helige Ande vet vi att Bibel talar om andra gudar eller säg andemakter. Väl kända är Baal, Molok och Ischtar. Sverige möter inte enbart en politisk diskurs som ogillar har mot Koranen. Nej vi ser och  möter en andemakt som agerar genom miljoner människor som tillber denna.

Svenska politiker och mediamänniskor och många experter försöker hitta eller föreslå lösningar i vilka svensk politik och yttrandefrihet kan försonas med muslimsk politik, kultur och religion. Dialog som metod är ofta bruklig och användbar. Genom ömsesidighet och förståelse bör olika argument kunna värderas och respekteras så att en ömsesidig respekt möjliggörs.

Partiledaren Johan Persson besökte “Guds Hus” i Fisksätra där muslimer och kristna samsas under ett gemensamt koncept. Genom att intaga frukt med ledningen för mosken hoppades Persson på försoning. Absolut ett gott initiativ värt att uppskatta. Men…effekten blev och blir marginell. Så oaktat fakta såväl inom landet som internationellt, ändras inte den islamska uppfattning om att landet Sverige och alla i landet boende skall straffas för att en person tilläts elda en bok i landet Sverige. Med stöd av över 300 miljoner människor utdelas den muslimska domen över landet.

Det är för en kristen ganska uppenbart att det inte är juridisk rättvisa eller internationell lag som gäller här. Det handlar om sharia, muslimsk lag, men framför allt en andlig strid.

Den andlig stridens aktörer

I denna andliga strid kan envar ganska enkelt se att kyrkliga aktörer i Sverige går hand i hand med politiska. Genom att undvika att “provocera” muslimer ser man vägen till fredlig samexistens. Intersektionell teori hamnar före bibelfokuserad analys.

Det är HELT RÄTT med politiska försök att förstå och ta upp dialog, men innehåller risker. Ingen kristen skall provocera eller kränka människor med annan tro. Men värt att notera är då om just bränning av koran eller förbud för bränning är huvudfrågan?

Svaret är glasklart. Nej frågan gäller synen på och respekt för religionen islam. Från annars rätt balanserade muslimska företrädare uttalas direkt att det inte alls enbart handlar om koran eldning utan hur man talar om och behandlar muslimsk tro, Vi har sett det när det gäller teckning av streckgubbe, vi har många exempel på vad det egentligen handlar om. I organisationen DOKUS journalistiska arbete för några veckor sedan med intervjuer av svenska moskeer där det  framgår tydligt en annan bild än eldningsfrågan. Den visar på åsikten ganska likformigt att de muslimska svenska församlingarna vill ha en lagstiftning som går mycket längre än eldningsförbud och ändring i ordningslagen.

Inbjudan till frälsning omvändelse till Jeus och dop, kan betyda att den frälste utsätts för livsfara

Att uppmana en muslim till att lämna islam och följa Jesus är en gärning som kan leda till dödsstraff för den person som tar emot frälsning genom Jesus. kristus.

Alla muslimer vill inte döda muslimer som möter Jesus och lämnar islam. Men i islams grundtexter är det tydligt att så måste ske. Vi kan idag se att alla muslimer inte eldar bilar för att någon uppfattas kränka deras heliga ok. Men effekterna av att en enda person gör så är stora för över 300 miljoner muslimer. Vår västerländska politiska eller socialpsykologiska logik fungerar inte för att förstå reaktionerna inom islam och det klansamhällen som miljoner människor bor i.

Här har en hel del kyrkoledare och politiker en del att fundera på. Särskilt de som anser att Jesu Fader är densamme som islams Allah.

Enligt vår mening ett mycket allbarligt fel som rikserar det eviga livet ochden dom Bibeln talar om den dag då Jesus kommer. För vi baptister tror han kommer som hnn lovat.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *