Ordet

”Se hur gott och ljuvligt det är när bröder bor endräktigt tillsammans.” Ps 133:1

Bengt-Arne Albinsson, Thomas Forslin, Kjell Fors och Stanley Eklind i Örebro, fredagen den 14/5.

Bengt-Arne Albinsson, Thomas Forslin, Kjell Fors och Stanley Eklind i Örebro, fredagen den 14/5.

Jag tackar Gud för bröderna som endräktigt stod tillsammans (se fotot)och stod upp till försvar för ”sanning, ödmjukhet och rättfärdighet.” (Ps 45:5)

Denna ”röst” behövs idag. Inte en ”mot”-röst, utan en röst som vågar möta minimaliseringen och fragmentariseringen av Guds Ord.

”Summan av ditt ord är sanning”, läser vi i Psaltaren, ja t o m den gode Luther menade att Skrift skulle förklara Skrift.

Ja, vi är några som vägrar hoppa ned från barrikaderna. Vi har bestämt oss för att hålla ställningarna, kosta vad det vill. Kallelsen från Gud är klockren: – Drag ut till FÖRSVAR för sanning…” … och inte bara sanningen ska försvaras, utan också ödmjukhet och rättfärdighet.

Vi menar inte att vi är förmer än någon annan, vi menar att Guds Ord är över allt annat.

I en tid när allt är relativt och när de lärde diskuterar människovärdet utifrån ’största möjliga nytta för flest antal människor’ och inte utifrån Guds skapelsetanke (att även en ’onyttig’ människa kan vara en välsignelse), behöver vi lyfta upp Ordet på nytt. Ja, vi behöver var och en ta till oss Ordet; äta av det, reflektera över det, leva av det. Ordet måste på nytt ”ta sin boning ibland oss”. (Joh 1:14)

Ja, kära vänner, låt oss fortsätta att göra det som är gott och fortsätta att stå upp för sanningen!

Kirsti Myöhänen

Det här inlägget postades i Bibeltolkning, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *