Den inkluderande politiken har blivit exkluderande under ytan av vackra ord av integrering, mångfald och annat dekorativt

En av Centerpartiets kandidater till efterträdare till Annie Lööf, Daniel Bäckström, har “kommit ut” som kristen. De kristna värderingarna avslöjades av skickliga utfrågare i partiet som skall arbeta fram en kommande ledare och valvinnare.

Han fick stå till svars i de tyngsta politiska frågorna som Sverige har att arbeta med. I en tid av krig, upprustning, dagliga rapport om skjutningar och mord, dråp, utanförskap, invandring, arbetslöshet klimatkris, NATO och annat.

I denna kontext dök självfallet de mest centrala politiska frågorna upp.

HBTQ-i, enkönade äktenskap, deltagande i PRIDE marscher .sade inte direkt att han ville gå främst i Pride tåg Han sa inte direkt att han ville viga enkönade par eller poly folk då han aldrig funderat på att viga folk.

Då vart det kört. Lika kört som för den centerpartist som umgicks i utkanten av pedofili.

Den kristne riksdagsmannen i centern har dock innan bekännelsen blev känd blivit gruppledare i riksdagen.

Daniel Bäckström. Gruppledare i Centern i riksdagen

Ett fint uppdrag. Ett förtroende.

Men att inte på studs säga sig vilja gå i pridetåg leder på studs att du anses olämplig att leda ett parti! På samma sätt som om du är pedofil.

Om riksdags mannen varit gay ja det finns sådana öppet gay, som aldrig skulle vilja gå i ett sådant tåg

Den tunga politiska frågan om han vill viga enkönade par passade riksdagsledamoten eftersom han inte hade vigselrätt. Det hjälpte inte utan han krävdes på svar om agerande OM han haft det.

Här uppvisade Centern en evidensmässig indikation eller skall man säga  bevis på att Centern i sin ledarfilosofi står för en exkludering för dem ”som kommit ut” som kristna och står för det.

Men politik är det möjligas konst. Den kristne riksdagsmannen har nu “kommit ut” med tydligare värderingar. Nu har han gått från fundering till klarhet. Nu uttalar han att han med glädje skall gå först i Pridetåget.

Så upplöstes dramatiken. Riksdagsman Daniel kom till sans och föra fram de paroller RFSL och HBTQ-i folket för fram. Nu säger han att han kommer gå med glädje,

Så klart han förtydligade detta. Hans politiska död var solid och han fick ett nytt om än bräckligt politiskt liv.

 

Att vara kristen kan ännu gå an så länge det inte för några konsekvenser i ord tankar och handlingar. Då är man körd. Som politisk förtroendeman och företrädare för mångfald och allas lika värde. En kristen politiker hör inte dit.Exkludering och mindre värdefull och kanske en politisk belastning.

Om han hade varit hon, haft dolt huvud och klädsel à la Saudi, vägrat köttbullar, krävt ledighet för bön och krävt moske med högtalarutrop hade det nog vart meriter. Sådana meriter som ger röster. Detta trots att man ser på kvinnan med värdegrunder långt från inkludering annat i den muslimska gruppen. Extremt få muslimer går i PRIDE tåg. Men de är ju inte kristna så de inkluderas trots det.

Många kristna som bevakar tidens tecken har aviserat att v går mot svårare tider för kristna i Sverige. Som kristen kommer man att utsättas för prövningar och exkludering.

Men Guds ord består och Jesu famn är den öppna tryggheten när isvindar sveper förbi exkludering och avståndstagande.

 

 

Det här inlägget postades i Debatt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *